Facebook   Pinterest

HET MUSEUM IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 17 AUGUSTUS t/m 27 augustus.
Vanaf dinsdag 28 augustus bent u weer van harte welkom.

Reguliere openingstijden: di + wo + do + vr  van 13:30 - 17:00
Daarbuiten op afspraak

Bezoekersingang & gratis parkeren: bereikbaar via Zuster J.C. Croonhof, Leerdam.
Let op: PIN-betalingen zijn bij ons niet mogelijk. Museumkaart is niet geldig. Entreeprijs € 5,00.

Postadres: Watertorenlaan 25  -  4141 HT  -  Leerdam
E-mail: info@bridgemuseum.nl

WELKOM IN HET MUSEUM VAN HET KAARTSPEL & BRIDGE MUSEUM
Een museum vol verrassingen!   ♣   ♦   ♥   ♠

Welkom bij het Museum van het Kaartspel, en het Bridge Museum! Wat in 1971 begon met het verzamelen van bridge magazines en -boeken groeide uit tot wat vandaag de dag het enige museum over bridge ter wereld is... Bridge is een populaire denksport en wordt al meer dan 100 jaar gespeeld. Wereldwijd door 50 miljoen mensen. Bridge is het enige kaartspel met wereldwijd dezelfde spelregels.

Op de begane grond laat het Bridge Museum u het verhaal van bridge zien, van oorsprong tot modern spel, van niet-bridger tot thuisbridger en van clubbridger tot wereldkampioen.

De bibliotheek bevat een unieke collectie boeken en tijdschriften in maar liefst 28 verschillende talen. Voor groepen en bridgeverenigingen is er een aparte speelzaal waar lezingen en bridgedrives gehouden kunnen worden.

Wie zich thuis voelt tussen kaartsymbolen kan op de eerste verdieping zijn hart ophalen in het Museum van het Kaartspel. Hier zien we beeldjes, servies, meubilair, glaswerk, textiel, speelkaarten en nog veel meer met kaartsymbolen of andere kaartspelen dan Bridge.

Bekijk de promotionele film.